Kvænangen Adventure -
 
 
Kvænangen – istidslandskapet i Nord-Tromslandet
Få steder i Norge er sporene etter siste istid så sterke og skarpe som i Kvænangen. Innerst i Kvænangen finner man blankskurte svaberg uten noen vegetasjon, det samme utover langs enkelte sider av fjorden. Hele fjorden er en stor U-dal hvor isen skurte ned på havbotnen 2-400-meters nede.
 
I Nord-Tromslandet og hele Nord-Europa er de sylkvasse Kvænangstindene et enestående landemerke. Dette er de mest markante nunatakkene som finnes i Norge, skapt på den tida da de stakk over tykke ismasser som var på veg ut mot Nord-Fugløy og Arnøy for å kalve i havet.
 
Ute i Kvænangen er sporene etter siste istid mange. På øya Spildra finnes det en rekke strandlinjer som ligger høgt over dagens flomål. De høgste strandlinjene utgjør det geologene kaller ”marin grense”, det nivået som havet steg til, da ismassene ved polene hadde begynt å smelte for 11 000 år siden.
 
Med ismassene bort fra fjordene, forsvant også ismassenes trykk ned på jordskorpa. Sakte, men sikkert begynte nå landet (landskorpa) å rette seg ut igjen. Derfor er det slik at man finner flere ulike strandlinjer på Spildra og de andre øyene. Den mest markante strandlinja kalles ”Tapes-nivået”, skapt for ca 6 000 år siden og hvor man finner de fleste boplassene fra steinalderen.
 
Turer i et unikt kulturområde i Troms
Spildra er en idyllisk øy midt i Kvænangsfjorden, omgitt av høye fjellkjeder på sør og nordsiden.
 
Spildra er uten vei eller fergeforbindelse med fastlandet. Her bor det 26 fastboende som i hovedsak livnærer seg som det er blitt gjort gjennom mange tusen år, som fiskere og fangsfolk og med små gårdsbruk.
 
Som gjest hos Kvænangen Adventure blir du tatt imot som en av familien og får være med på mange gjøremål som gir en ekstra, og gratis, følelse av velkommenhet.
 
Fiskebåtene kommer inn til Dunvik på Spildra og leverer dagens fangst.
 
De fleste bor i den sørvendte bygda Dunvik hvor det er fiskerihavn, rutebåtekspedisjon, post og butikk.
Gjestfriheten er berømt og gjør at alle som besøker øya har en følelse av å ha kommet hjem.
 
 

Website Builder drives av  Vistaprint